single-image

Banankage – sundere kage til den søde tand

Kage er altid et hit, og vil du gerne bage med god samvittighed, er en lækker og svampet banankage måske lige sagen. Banankage er ikke bare banankage, og banankage findes i et væld af afskygninger med mere eller mindre boost på sundhedskontoen. Er du til den syndige eller den lidt sundere banankage?

 

 

Alletiders stop madspilds-kage

Et par godt plettede og bløde bananer ligger efterladt tilbage i frugtskålen og ser ikke videre spændende ud. Du ærgrer dig over, at de nok kommer til at ende i skraldespanden, da du kommer i tanke om, at bananerne er helt perfekte til at bage banankage. Overmodne bananer er alletiders undskyldning for at gå i køkkenet og bage. De giver nemlig den helt rigtige sødme til bagværket, og du kan endda tage et ekstra stykke med god samvittighed, for bananer er jo sunde!

 

Mange muligheder for at variere din banankage

Det sunde ved banankage kan nok diskuteres, for det afhænger naturligvis af, hvad du putter i kagen udover bananerne. Bruger du banan som eneste sødning, eller kører du mere klassisk og putter sukker eller andet sødemiddel i? Og hvad vil du ellers have i – chokoladestykker, nødder eller måske hindbær som et anderledes twist? Det skønne ved banankage er, at den ellers ret simple kage kan varieres i uendeligheder, så du kan få den præcis, som du allerbedst kan lide den.

 

En kage alle kan lide

Banankage er en kage, som alle – eller i hvert fald de allerfleste – kan lide, og trods dens simple ydre smager den utroligt godt. Den er tilmed nem at lave og nem at tage med på farten, hvis du vil forkæle venner og familie, klassekammeraterne eller sportsholdet med lidt ekstra godt i form af hjemmebagt banankage. Så er det bare om at gå i køkkenet, finde ingredienser frem og komme i gang – klar, parat, bag!