Nyd Mortens Aften på restaurant

Nyd Mortens Aften på restaurant

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Kender du til Mortens Aften?

Det er efterhånden en af de få mærkedage i Danmark, der ikke bærer det store præg af religiøs betydning og som ikke er blevet importeret fra et land udefra i nyere tid.

Derfor får dagen desværre ikke samme bevågenhed, da den ikke er så populære hos de yngre generationer, men mest vinder opmærksomhed hos det mere modne publikum og derfor ikke svælger i samme opmærksomhed fra detailhandelens reklamekampagner.

Det hænger sammen med, at dagen mest bliver fejret med et specifik måltid, end det bliver markeret med pynt og besøg ved andre huse, som man ser det ved for eksempel Halloween.

Det kræver lidt forhåndsviden for at forstå, hvad Mortens Aften går ud på, så du forstår, hvorfor maden er så vigtig ved denne specielle begivenhed.

For flere hundrede år siden var en betydningsfuld person ved navn Morten blevet dømt til døden, formentlig af uretfærdige grunde, og han forsøgte at gemme sig i et skur, fyldt med gæs.

Disse begyndte dog at skræppe op, så han blev opdaget og taget til fange. Han svor, at dette skulle markeres hvert år på dette tidspunkt med, at man skulle spise gæs.

Denne periode var i starten af november måned, og det bliver stadigvæk markeret herhjemme, men siden det ikke er lige så let at anskaffe en gås til middagsbordet, som det var i gamle dage, så vælger de fleste familier, der fejrer denne mærkedag, at spise helstegt and.

Dertil serverer man ofte rødkål, kartofler og sovs, men dette kan variere.

Dog kan der for de inkarnerede fans af Morten Aften være mange specifikke detaljer, der skal falde i hak – specielt med smagsløgene – før aftenen har været fejret på behørig vis.

Derfor bliver det anbefalet herfra, at man vælger at fejre Mortens Aften ude på restaurant, så man ved, maden bliver lavet og serveret efter alle de kendte foreskrifter.